sedumdak groendak duurzaam

Sedumdak kosten

Een sedumdak heeft veel voordelen. Neem bijvoorbeeld de isolerende werking.  En de eigenschap om regenwater op te nemen waardoor je wateroverlast bij hevige regenbuien voorkomt. Bovendien helpt een sedumdak de opwarming van bebouwde omgevingen tegen te gaan.

Overweeg je om een sedumdak aan te schaffen? Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten van een sedumdak. Prijzen van een sedumdak kunnen flink variëren. Daarom vind je op deze pagina richtprijzen en prijsfactoren die een rol spelen bij een sedumdak. 

Wat kost een sedumdak?

Een hele begrijpelijke vraag; Wat kost een sedumdak? De kosten voor een sedumdak hangen van een aantal factoren af zoals bijvoorbeeld de helling van het dak en de oppervlakte van het dak.

Gemiddeld liggen de kosten voor het aanleggen een sedumdak tussen de €30 euro en €100 euro per m2. Deze kosten zijn inclusief materiaal en plaatsing van het sedum.

Veel gemeenten bieden subsidie op een sedumdak. Door hier gebruik van te maken kunnen de kosten tot wel 50% lager uitvallen!

Hoe wordt de sedumdak prijs bepaald?

De sedumdak kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren verschillen per dak en locatie. De prijzen hierboven zijn een gemiddelde schatting van de kosten. De kosten kunnen in jouw situatie dus mogelijk afwijken.

Welke factoren spelen een rol in de sedumdak kosten:

  • Hellingshoek van het dak
  • Aantal vierkante meters
  • Bereikbaarheid dak
  • Type groendak
  • Aantal aan te brengen lagen
  • Kwaliteit van het huidige dak

Natuurlijk kun je kosten besparen door het sedumdak zelf aan te leggen. Kies je ervoor het sedumdak door een vakman te laten aanleggen, dan verzeker je je zelf van een mooi en professioneel aangelegd dak dat jarenlang mee kan. 

Dakconstructie en kwaliteit

Voordat een vakman een sedumdak plaatst is het belangrijk dat hij of een constructeur de dakconstructie inspecteert. Het dak moet natuurlijk wel sterk genoeg zijn om het sedumdak te kunnen dragen.

Op het moment dat de dakconstructie niet sterk genoeg is, kan de constructie versterkt worden of is het zelfs nodig de volledige dakconstructie te vervangen. Dit soort werkzaamheden zorgen dat de kosten voor een sedumdak natuurlijk hoger uitvallen.

De kwaliteit van het dak kan ook een rol spelen. Wanneer je een sedumdak wilt aanleggen op een dak waarvan bijvoorbeeld de EPDM laag aan vervanging toe is, is het logisch om dit meteen te laten doen.

Een vakman zal je hier altijd advies over geven. Wanneer een sedumdak goed wordt gelegd kan de levensduur van het dak tot wel 60 jaar zijn (een gewoon EPDM dak heeft een levensduur van ca. 25 jaar).