Sedum Kamtschaticum

Sedum Kamtschaticum is een laagblijvende sedum soort die circa 15 cm hoog wordt. Deze bodembedekker met karakteristieke gele bloemetjes is erg populair voor sedumdaken.

Omschrijving

Sedum Kamtschaticum bereikt een volgroeide hoogte van ongeveer 15 cm. Daarmee is deze soort een goede bodembedekker (net als Sedum Takesimense). In de winter verkleurd het blad van deze plant naar een prachtige brons tint. In Nederland wordt deze vetplant ook wel muurpeper of kamtsjatka muurpeper genoemd.

De Kamtschaticum vindt zijn oorsprong in het verre oosten en komt van nature voor in het oosten van Rusland, China, Japanen Korea. Inmiddels komt de plant ook al in het wild voor in sommige westerse landen zoals Duitsland en Oostenrijk.

Verzorging

Sedum Kamtschaticum heeft nauwelijks verzorging nodig. Omdat het, net als veel andere sedum soorten, een vetkruid is. De plant heeft een prima waterhuishouding. De dikke bladeren houden water vast en zolang de bodem waterdoorlatend is kan deze plant ook perfect tegen natte periodes. Oud en lelijk geworden blad kun je indien gewenst wegknippen, maar dit is niet noodzakelijk.

Deze sedumsoort is te vermeerderen door te scheuren. Hierbij scheur je een plant in meerdere delen. Zorg dat elk deel eigen wortels heeft. Deze delen plaats je terug en groeien elk uit tot een nieuwe plant.

De Sedum Kamtschaticum houdt van een zonnig plekje en een zanderige of waterdoorlatende grond. Wanneer de wortels te lang natte voeten hebben kan er namelijk wortelrot optreden en zal de plant afsterven. De plant blijft wintergroen en hoeft niet gesnoeid te worden.

Sedum Kamtschaticum

Bloeiperiode van de Kamtschaticum

Sedum Kamtschaticum bloeit in de periode van juli tot september. In deze periode vormen er kleine stervormige gele bloemetjes. Het geel van de bloemen en de frisgroene bladeren zorgen voor een mooi kleurenpalet. Deze soort is ook mooi te combineren met Sedum Sieboldii.

Bekijk alle sedum soorten voor op een groendak

Er bestaan tientallen soorten sedum die geschikt zijn om te gebruiken op een sedumdak. We hebben de populairste soorten sedum voor je op een rij gezet.