sedum takesimense

Sedum Takesimense

Sedum Takesimense is een opvallende sedum plant. Er bestaande verschillende varianten van deze plant. De Atlantis heeft schitterende geel met groen gekleurde en gekartelde bladeren en de oorspronkelijke variant heeft opvallende groen gekartelde bladeren. Deze laagblijvende bodembedekker zorgt voor mooie variatie in de mix op je groendak of sedumdak.

Omschrijving

Sedum Takesimense Atlantis valt op met zijn donkergroene met roomgele bladeren. De bladeren zijn gekarteld en groeien in een rozetten om de stam heen. Ook de ‘gewone’ groene variant heeft een opvallend uiterlijk en blend wat beter in met de andere sedumplanten. Voor ierder wat wils dus. Deze sedum soort blijft laag en is daarom een geschikte bodembedekker en perfect voor in de mix op je groendak.

Oorspronkelijk komt de takesimense van nature voor op zonnige plekken aan de kust van Zuid-Korea.

Wanneer het kouder wordt krijgen de bladeren een lichtroze gloed of blos. Je kunt je het hele jaar rond verwonderen over deze mooie sedum soort. Deze sedum soort is dus ook bladhoudend in de winter, evergreen.

Foto: Walters Gardens, Inc

Verzorging

Sedum Takesimense heeft nauwelijks verzorging nodig. Omdat het, net als veel andere sedum soorten, een vetplant is. Zolang de plant op een zonnige plek staat en geen natte voeten krijgt doet hij het goed. Makkelijk he? Dus zorg voor een goed waterdoorlatende bodem. 

Deze sedumsoort is te vermeerderen door te scheuren. Hierbij scheur je een plant in meerdere delen. Zorg dat elk deel eigen wortels heeft. Deze delen plaats je terug en groeien elk uit tot een nieuwe plant.

De Takesimense houdt van een zonnig plekje en een zanderige of waterdoorlatende grond. De plant blijft wintergroen en hoeft niet gesnoeid te worden.

Bloeiperiode van de Kamtschaticum

Sedum Takesimense bloeit in de periode van juli tot september. In deze periode vormen er kleine gele bloemetjes. Het geel van de bloemen en de frisgroene bladeren zorgen voor een mooi kleurenpalet.

Combineer de Takesimense bijvoorbeeld met de laagblijvende Sedum Kamtschaticum, de middelhoge Sedum Sieboldii of een hogere soort zoals de Sedum Herbstfreude.

Foto: Stan Shebs

Bekijk alle sedum soorten voor op een groendak

Er bestaan tientallen soorten sedum die geschikt zijn om te gebruiken op een sedumdak. We hebben de populairste soorten sedum voor je op een rij gezet.