sedum acre in bloei

Sedum Acre

Sedum Acre is een plant die veelvuldig voorkomt op sedumdaken. Deze laagblijvende bodembedekker behoort net als alle andere sedumsoorten tot de vetplanten familie. Dit plantje is zeer geschikt voor gebruik op een sedumdak.

Omschrijving

Sedum Acre is een lage bodembedekker met kleine groene blaadjes. De Nederlandse bijnamen voor deze sedum soort zijn onder andere Muurpeper, Jodenbaard en Vetkruid. De naam muurpeper heeft het plantje gekregen omdat het plantje een scherpe smaak heeft. Het is een inheemse plant die je kunt tegenkomen langs bermen van snelwegen.
Deze soort geeft in zijn bloeitijd een tapijt van kleine gele bloemetjes. De Acre bloeit meestal van mei tot in augustus.

Verzorging

Sedum Acre groeit in een soort kussenvorm en staat graag in de volle zon. De plant kan prima tegen een voedselarme bodem. Ook dit plantje slaat vocht op waardoor het lange tijd zonder water kan. De hoogte van deze vetplant is ongeveer 5 tot 10 centimeter.

Deze plant heeft praktisch geen onderhoud nodig. De plant loopt zelf al behoorlijk uit. Op een sedumdak groeien eventuele kale plekken dan ook vanzelf makkelijk weer dicht. De plant is daarnaast ook winterhard.

Bloeiperiode van Sedum Acre

Sedum Acre bloeit bijna de gehele zomer, van mei tot en met augustus. Dit plantje is door de uitbundige bloei een aantrekkingskracht voor bijen en vlinders. De bloei van gele bloemetjes zorgt voor een waar geel tapijt.

Sedum Acre in bloei gele bloemen

Sedum Acre op een sedumdak

De Sedum Acre is al met al een perfecte bodembedekker die ook nog eens uitbundig en langdurig bloeit. Dit samen met de lage verzorgingseisen en hardheid van het plantje is het een uitstekend geschikte sedumplant voor op een sedumdak of groendak.

Eigenschappen

NaamSedum Acre
Type plantVetplant
Hoogte5-10 cm
WinterhardJa
WintergroenJa
StandplaatsVolle zon
GroeiwijzeBodembedekkend, Kussenvormend
BloeiperiodeMei – Augustus
Kleur bladGroen
Kleur bloemGeel
BijnamenMuurpeper, Jodenbaard, Vetkruid
Geschikt voor sedumdakJa
Bijen- en vlindervriendelijkJa

Bekijk alle sedum soorten voor op een groendak

Er bestaan tientallen soorten sedum die geschikt zijn om te gebruiken op een sedumdak. We hebben de populairste soorten sedum voor je op een rij gezet.